Onderdeel van FORTEZZA Groep

  0594 580 000         info@htx.nl

5 redenen om nu over te stappen

naar de Cloud

Iedere organisatie zit anders in elkaar. Bijvoorbeeld de manieren waarop we samenwerken, bestanden delen en data gebruiken, kan variëren. De redenen om wel of niet over te stappen naar de Cloud kunnen daarom ook enorm verschillen. Toch kan werken in de Cloud de meeste organisaties een hoop opleveren. Misschien ben je nog niet volledig op de hoogte van wat de Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen. Hieronder verkennen we daarom vijf kernredenen voor bedrijven om de overstap naar de Cloud te maken.

Overstapreden 1: Een vernieuwde werkomgeving

De beweging naar de Cloud begint vaak met de transformatie naar een geüpdatete werkomgeving. Flexwerken is vooral de laatste jaren steeds populairder geworden. Soms eisen medewerkers zelfs de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat ze thuis efficiënter kunnen werken en productiever zijn, zonder de afleiding van collega’s. De mogelijkheid om overal en altijd te werken vermindert reistijd, verbetert de balans tussen werk en privé en verlaagt de noodzaak voor fysieke kantoorruimte. Of je nu e-mails leest onderweg, offertes bekijkt bij een klant, of samen met collega’s aan een document werkt; het kan allemaal eenvoudig met de Cloud. Digitale vergaderingen en samenwerkingen zijn eveneens vereenvoudigd, waardoor fysieke aanwezigheid minder noodzakelijk is. De Cloud faciliteert deze nieuwe manier van werken. 

Digitale vraagstukken?
Bel met Harald Staal
+31 (0) 6 5252 3150

Overstapreden 2: Versnellen van werkprocessen

In het verleden was het onderhoud van systemen een taak voor de beheerder, maar dankzij de Cloud worden applicaties nu automatisch bijgewerkt. Denk aan het bijwerken van een API tussen verschillende systemen, wat voorheen een complexe taak was. Met Cloud-services zijn deze processen geïntegreerd, waardoor repetitief handmatig werk vermindert. De cloudaanbieder neemt dit onderhoud over, wat tijd en inspanning bespaart. Systeembeheerders kunnen hun tijd nu besteden aan innovatie en het verbeteren van de kernactiviteiten van het bedrijf, in plaats van constant problemen op te lossen.  

Overstapreden 3: Kostenbesparing met de Cloud

Automatisering van onderhoudstaken leidt ook tot kostenbesparingen. Door netwerkomgevingen te virtualiseren, veranderen de uitgaven structureel. Fysieke servers, die om de paar jaar vervangen moesten worden, zijn niet langer nodig. In de Cloud betaal je voor gebruik, niet voor bezit, wat leidt tot variabele, maandelijkse kosten in plaats van grote investeringen. De flexibiliteit van de Cloud maakt het mogelijk om capaciteit aan te passen naar behoefte, wat verder bijdraagt aan kostenbesparing. 

Overstapreden 4: Betrouwbaarheid van de Cloud

Met onderhoud en beheer in handen van grote partijen zoals Microsoft, is de Cloud betrouwbaarder dan afhankelijk zijn van een enkele systeembeheerder. Dit zorgt voor operationele voordelen zoals minder storingen en uitvaltijd. Je kunt ook een deel van het onderhoud en de verantwoordelijkheden overdragen aan een IT-partner, zoals HTX. Dit verhoogt de zekerheid en vermindert zorgen over zaken als malware, hackers en bugs, terwijl de Cloud continu zorgt voor bedrijfscontinuïteit. 

Overstapreden 5: Verbeterde samenwerking en communicatie

Een vijfde reden om voor de Cloud te kiezen is de verbeterde samenwerking en communicatie binnen teams. Cloud-gebaseerde platforms stellen teams in staat om real-time samen te werken, ongeacht hun locatie. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie, maar bevordert ook een meer verbonden en dynamische werkomgeving. Of het nu gaat om het delen van documenten, het gezamenlijk bewerken van projecten of het houden van virtuele vergaderingen, de Cloud zorgt voor een naadloze integratie van samenwerkingshulpmiddelen die essentieel zijn voor het succes van moderne organisaties. 

Een overstap met veel voordelen

De overstap naar de Cloud biedt bedrijven veel voordelen: een flexibelere werkomgeving, versnelling van bedrijfsprocessen, significante kostenbesparingen, verhoogde betrouwbaarheid en verbeterde samenwerking. Deze combinatie van voordelen maakt de Cloud tot een essentiële technologische keuze die niet alleen operationele efficiëntie bevordert, maar ook innovatie en groei binnen de moderne zakelijke omgeving ondersteunt. 

Wil je weten welke Cloud-oplossing het beste bij jouw organisatie past?